E-Güvenlik Planımız

E-Güvenlik Planımız

İnternetin bizlere sağladığı kolaylıklar ve avantajlar yadsınamaz. Fakat bunun yanında, bilinçli ve güvenli kullanılmadığı takdirde  bireysel ve toplumsal yıkımları da bir gerçektir. Bu sebeple Layıka Akbilek MTAL olarak dijital güvenlik  kavramının önemini anlamakta ve gençlerimizin ve yetişkinlerin riski yönetme ve bunları anlama stratejilerini nasıl geliştireceklerini öğrenebilmeleri , çevrimiçi uygulamaları geliştirmeleri için desteklemektedir.

1)AMAÇ

1.      Teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda Layıka Akbilek MTAL idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çalışanları için farkındalık yaratmak. 

2.      Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışları online olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak.

3.      Güvenli ve emniyetli bir ortam olmasını sağlamak için güvenli ve sorumlu kullanım teknolojisi konusunda okulumuzun tüm üyelerinden beklenen temel ilkeleri açıkça belirtmek .

4.      Okulumuzun tüm üyelerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak  

2)KAPSAM

Bu politika, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler, destek personeli,  ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına hizmet veren veya bunları yerine getiren diğer kişiler de  dahil olmak üzere tüm personel için geçerlidir. 

3)E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ

1.      Okulumuzda ders anlatımı yapılan her alanda etkileşimli tahta ve güvenli internet erişim ağı vardır. Ders anlatımlarında EBA Eğitim ve diğer çevrimiçi portallarından da yararlanılmaktadır. Güvenli internet erişim ağı, ağ güvenlik filtresiyle kullanılmaktadır.

2.      Okulumuzun internet sitesi, twitter gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır.

3.      Etkileşimli tahtalar güvenlik kurulumu ile öğretmenlerin kontrolünde kullanılmaktadır.

4.    Okulumuzda öğrencilerin cep telefonları, ders saatleri içerisinde okul idaresi tarafından toplanıp ders bitimine kadar özel alanlarda muhafaza edilmektedir.

5.      Rehberlik servisi ve Bilişim Teknolojileri Alanı tarafından, tüm sınıf seviyelerinde  düzenli olarak, BİT bağımlılığı, BİT'nin doğru ve güvenli kullanımı, Siber Zorbalık gibi konularda seminerler tertiplenmektedir.

6.      Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit pano bulunmaktadır.

7.      Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler alacaktır.

8.      Okulumuzda " Güvenli İnternet Günü" kutlanmaktadır.

9.      Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, guvenliweb.org.tr. sitesi ve buradan alıntılanan öğrenci ve velilere yönelik videolar ve afişler yer alan linkler yer almaktadır.

10.    Okul paydaşlarımız istedikleri zaman konu ile ilgili bilgi alabilmekteler.

11.    Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde guvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri dağıtılmaktadır.

12.    Ders içeriklerine  internet etiği ve güvenli internet kullanımı konuları eklenerek öğrencilerimize aktarılmaktadır.

13.  Okulumuzda 21.yy iletişim becerileri önemsenmektedir. Bununla ilgili olarak öğrencilerimizin BİT kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır.

14.  Okulumuzda Dijital vatandaş olma konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

15.  Okulumuzda izinsiz fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır.

16.  Okulumuzun öğrencilerinin yüzleri okula ait  sosyal medya sitesinde ve eTwinning portalı dahilindeki proje resimlerinde gösterilmeden önce velilerinden mutlaka Açık Rıza Beyan Formu alınmaktadır

17.  Öğrencilerimizin ve velilerimizin okulumuza kayıt olurken sağladıkları kişisel bilgileri idare sorumluluğunda ve tarafından korunmaktadır.

18.  Velilerimizin iletişim bilgileri kendi bilgi ve istekleri haricinde asla 3. Şahıslarla paylaşılamaz. 

4)SORUMLULUKLAR

LAYIKA AKBİLEK MTAL YÖNETİM ORGANI VE LİDERLİK EKİBİNİN TEMEL SORUMLULUKLARI :

1.      Okul topluluğu genelinde uygun destek ve danışma ile ulusal ve yerel öneriler doğrultusunda çevrimiçi güvenlik vizyonunu ve kültürünü tüm paydaşlarla geliştirmek ve  teşvik etmek .

2.      Çevrimiçi güvenliğin tüm topluluk tarafından bir koruma sorunu olarak görülmesini sağlamak ve sağlam bir çevrimiçi güvenlik kültürü geliştirmek.

3.  Öğrencileri, okul eğitiminin gereksinimlerini karşılayan uygunsuz içerikten korumak ve aynı zamanda öğrencilerin  gerekli eğitim materyallerine erişimini sağlamak için uygun filtreleme ve izleme sistemlerinin mevcut olmasını sağlamak .

4.      Okul / ayar sistemleri ve ağlarının emniyet ve güvenliğinin izlenmesinde teknik personel ile çalışmak ve bunları desteklemek ve okul / ayar ağ sisteminin aktif olarak izlenmesini sağlamak

5.      Tüm personel üyelerinin çevrimiçi güvenlik rolleri ve sorumlulukları hakkında düzenli, güncel ve uygun eğitim almasını sağlamak ve güvenli, uygun iletişim konusunda rehberlik sağlamak .

6.      Çevrimiçi güvenliğin, tüm öğrencilerin yaşa uygun çevrimiçi güvenlik ve ilgili riskler ve güvenli davranışlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan, ilerici bir okul / ortam müfredatı içine yerleştirilmesini sağlamak .

7.      Herhangi bir çevrimiçi güvenlik olayından haberdar olmak ve harici ajansların ve desteğin uygun şekilde kullanılmasını sağlamak .

8.  İç / yerel ve ulusal destek dahil olmak üzere çevrimiçi güvenlik endişeleriyle ilgili olarak okul / ortam topluluğunun erişebileceği sağlam raporlama kanalları olmasını sağlamak.

9.  Cihazların güvenli ve sorumlu kullanımını sağlamak da dahil olmak üzere teknolojinin güvenli kullanımına ilişkin uygun risk değerlendirmelerinin yapılmasını sağlamak.

10.  Yönetim Organının bir üyesinin çevrimiçi güvenliği destekleme konusunda öncü bir sorumlulukla tanımlanmasını sağlamak.

11.  Güçlü ve iyileştirilmesi gereken alanları belirlemek için mevcut çevrimiçi güvenlik uygulamasını denetlemek ve değerlendirmek.

 LAYIKA AKBİLEK MTAL TÜM ÇALIŞANLARININ TEMEL SORUMLULUKLARI :

1.   Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak .

2.   Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını (AUP) okumak ve bunlara bağlı kalmak .

3.   Okul / ayar sistemleri ve verilerinin güvenliği için sorumlulu kalmak .

4.    Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlik meselesi ve bunların bakımlarındaki çocuklarla nasıl ilişkili olabileceğinin farkında olmak .

5.    Yeni ve gelişmekte olan teknolojileri kullanırken iyi uygulamaları modellemek

6.    Çevrimiçi güvenlik eğitimini mümkün olan her yerde müfredat uygulamasına dahil etmek .

7.    İlgilenen bireylerin belirlenmesi ve okulun korunması politika ve prosedürlerini izleyerek uygun önlemleri almak.

8.    Çevrimiçi güvenlik konularının içeride ve dışarıda ne zaman ve nasıl yükseltileceğini bilmek

9.    Dahili ve harici olarak çevrimiçi güvenlik sorunları için uygun bir bağlantı noktasına yönlendirme yapabilmek .

10.  Sahada ve saha dışında, teknolojiyi kişisel kullanımlarında profesyonel düzeyde bir davranış sürdürmek .

11.  Olumlu öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak.

12.  Bu alanda mesleki gelişim için kişisel sorumluluk alabilmek.

LAYIKA AKBİLEK MTAL TEKNİK ORTAMI YÖNETEN PERSONELİNİN TEMEL SORUMLULUKLARI :

1.      Öğrenme fırsatlarının hala en üst düzeye çıkarılmasını sağlarken, güvenli çevrimiçi uygulamaları destekleyen güvenli bir teknik altyapı sağlamak .

2.      Liderlik ve yönetim ekibiyle işbirliği içinde sistemlerin ve verilerin güvenliğinin uygulanmasında sorumluluk almak .

3.      Okula ait cihazlarda tutulan kişisel ve hassas bilgileri korumak için uygun erişim kontrollerinin ve şifrelemenin uygulanmasını sağlamak .

4.      Okul ağının kullanımının düzenli olarak izlenmesini sağlamak ve DSL'ye kasıtlı veya kazayla kötüye kullanımı bildirmek .

5.    Herhangi bir ihlali veya endişeyi DSL ve liderlik ekibine bildirmek ve birlikte kaydedildiklerinden ve tavsiye edildiği şekilde uygun önlemlerin alındığından emin olmak.

6.      Okulun BİT sisteminin güvenli olduğundan ve yanlış veya kötü niyetli saldırılara açık olmadığından emin olmak

7.      Tüm taşınabilir aygıtlara uygun virüsten koruma yazılımı ve sistem güncellemelerinin yüklendiğinin  ve sürdürüldüğünün  takibini yapmak .

LAYIKA AKBİLEK MTAL ÖĞRENCİLERİNİN TEMEL SORUMLULUKLARI:

1.      Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak .

2.      Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ortamlarda başkalarının duygu ve haklarına saygı duymak .

3.      Belirlenen BİT kurallarına uymak

4.      Herhangi bir problem yaşadığında güvenilir bir yetişkinden yardım isteme ve çevrimiçi güvenlik sorunları yaşayan diğer kişileri desteklemek .

12.03.2024 29

LAYIKA AKBİLEK MTAL ÖĞRENCİ VELİLERİN TEMEL SORUMLULUKLARI :

1.      Belirlenen BİT kurallarına uymak

2.   Çevrimiçi güvenlik sorunlarını çocuklarıyla konuşmak, okulu çevrimiçi güvenlik yaklaşımlarında desteklemek ve evde uygun güvenli çevrimiçi davranışları güçlendirmek .

3.      Teknolojinin ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımları konusunda rol model olmak.

4.    Çocuklarının çevrimiçi olarak zarar görme riski taşıdığını gösterebilecek davranış değişikliklerinin belirlenmesi ,böyle durumlarla karşılaşıldığında okuldan ve ya uygun kurumlardan yardım ve destek almak.

5.      Öğrenme platformları ve diğer ağ kaynakları gibi okul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak.

 

5)TEMEL PRENSİPLER

Kullanım Koşulları

Tüm kullanıcılar Oklun bilgisayar sistemlerini kullanarak, Okulun söz konusu sistemlerde saklanan veya bu sistemler aracılığıyla gönderilen hiçbir ileti veya verinin gizliliği hakkında herhangi bir beyanda bulunmadığını; Okulun bu dokümanda belirtilen haklarını saklı tuttuğunu ve söz konusu sistemlerin kullanımının Okul onaylı amaçlar ile sınırlı olduğunu, bu hususta kendilerine gerekli bildirimlerin yapılmış olduğunu kabul ederler. Okulun bilgisayar sistemlerinin Okul faaliyetleri ve önem arz etmeyen konulardaki kişisel kullanımı ile ilişkili olarak kullanılması bir hak değil ancak Okul topluluğunun sınırlı üyelerine tanınan bir ayrıcalıktır. Dolayısıyla, Okul dilediği zaman ve herhangi bir bildirimde bulunmaksızın bilgisayar sistemlerinin tamamına veya bir kısmına erişimi (tüm kullanıcılar veya bazı kullanıcılar için) tamamen veya kısmen engelleyebilir. Okulun bilgisayar sistemleri kullanıcıları, işbu LAYIKA AKBİLEK MTAL Kabul Edilebilir Kullanım Politikası'na uymak zorundadır ve söz konusu sistemleri kullanarak Kabul Edilebilir Kullanım Politikası'nı kabul etmiş olduklarını ve bunlara uyacaklarını, bu hususta kendilerine bildirim yapılmış olduğunu ve Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikası'nı uygulamasına izin vermiş olduklarını kabul etmiş olurlar. Kullanıcılar aynı zamanda ilgili mevzuata uyacaklarını ve Okulun yükümlülük altına sokacak her türlü davranıştan kaçınacaklarını kabul ederler. Okul, işbu LAYIKA AKBİLEK MTAL  Kabul Edilebilir Kullanım Politikası ile bilgisayar sistemlerinin kullanımına ilişkin diğer koşulları dilediği zaman önceden herhangi bir bildirimde bulunmaksızın değiştirme hakkını ve ilgili mevzuat gereğince alınması gereken veya alınması uygun olan aksiyonları alma hakkını saklı tutar. Okul, Okulun bilgisayar sistemleri ile kullanıcılarının bütünlüğünün söz konusu tesislerin yetkisiz veya uygunsuz kullanımına karşı korunması ve Okulun kural ve politikalarının ihlali veya ihlaline neden olacak muhtemel kullanımların tespiti için; herhangi bir bildirimde bulunmaksızın herhangi bir kişinin kullanımını sınırlama veya engelleme ve bir bilgisayar sistemleri için uygun görülen kullanımı zedeleyecek ya da Okulun kural veya politikalarının ihlali için kullanılabilecek olan her türlü veri, dosya veya sistem kaynağını araştırma, kopyalama, kaldırma veya değiştirme hakkını saklı tutar. LAYIKA AKBİLEK MTAL bilgisayar sistemlerinin korunması için sistemlerin periyodik kontrolüne ilişkin hakları ve diğer her türlü hakkını saklı tutar. Okula ait bilgisayarlarda, akıllı tahtalarda, sunucularda, Okul sunucularında işlenen e-posta mesajlarında zararlı yazılım taraması sistemleri koruma amaçlı yapılacak kontrollere örnektir.

6)ÇEVRİMİÇİ İLETİŞİM VE DAHA GÜVENLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI İÇİN LAYIKA AKBİLEK MTAL AĞLARININ YÖNETİLMESİ

OKUL/WEB SİTESİNİN YÖNETİLMESİ

1.      Web sitesinde iletişim bilgileri okul adresi, e-posta ve telefon numarası olacaktır. Personel veya öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır.

2.      Okul Müdürü yayınlanan çevrimiçi içerik için genel yayın sorumluluğunu alacak ve bilgilerin doğru ve uygun olmasını sağlayacaktır.

3.      Web sitesi, erişilebilirlik fikri mülkiyet haklarına saygı, gizlilik politikaları ve telif hakkı da dahil olmak üzere okulun yayın yönergelerine uyacaktır.

4.      Spam maillerden korunmak için e-posta adresleri çevrimiçi olarak dikkatli bir şekilde yayınlanacaktır.

5.      Öğrenci çalışmaları öğrencilerin izniyle ya da ebeveynlerinin izniyle yayınlanacaktır.

6.      Okul web sitesinin yönetici hesabı, uygun bir şekilde güçlü şifreyle şifrelenerek korunacaktır.

7.      Okul, çevrimiçi güvenlik dahil olmak üzere, toplumun üyeleri için okul web sitesinde korunma hakkında bilgi gönderecektir.

ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNTÜ VE VİDEOLAR YAYINLAMA

1.      Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videoların okul resim kullanımı politikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. 

2.      Okul , resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır. 

3.      Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarak yayınlanmasından önce her zaman ebeveynlerin yazılı izni alınacaktır.

KİŞİSEL CİHAZ VE CEP TELEFONLARININ KULLANIMI

1.      Cep telefonlarının ve çocukların, gençlerin ve yetişkinler arasındaki diğer kişisel cihazların yaygın bir şekilde sahiplenilmesi, tüm üyelerin cep telefonlarının ve kişisel cihazların sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli adımları atmalarını gerektirir .

2.      Çocukların, Gençlerin ve yetişkinlerin cep telefonlarının ve diğer kişisel cihazların kullanımı, okul tarafından kararlaştırılacak ve okul Kabul Edilebilir Kullanım veya Cep Telefonu Politikası dahil olmak üzere uygun politikalarda yer alacaktır.

3.      LAYIKA AKBİLEK MTAL mobil teknolojilerle yapılan kişisel iletişimin, çocuklar, personel ve anne-babalar için gündelik yaşamın kabul edilen bir parçası olduğunun farkındadır; ancak, bu tür teknolojilerin okulda güvenli ve uygun bir şekilde kullanılmasını gerektirir.

 

ÖĞRENCİLERİN KİŞİSEL CİHAZLARINI VE CEP TELEFONLARINI KULLANIMI

1.      Öğrenciler, kişisel cihazların ve cep telefonlarının güvenli ve uygun kullanımı konusunda eğitim alacaklardır. 

2.      Bilişim araçlarını, okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak aynı zamanda okul ders saatleri içerisinde telefon bulundurmak kesinlikle yasaktır. 

3.      Öğrenciler ders başlamadan önce telefonlarını okul yönetimi tarafından sınıflarda yaptırılan telefon kutularına koymakla yükümlüdür.

4.      Cep telefonunun amacı dışında kullanımı ihlali oluştuğunda, öğrenci, telefondaki özel verilerin korunmasını sağlamak amacıyla telefonunu kapatıp ders öğretmenine verir. Ders öğretmeni öğrenci telefonunu ilgili müdür yardımcısına teslim eder. Cep telefonu öğrenci velisine teslim edilinceye kadar güvenli bir yerde tutulur. Velisi dışında telefon kimseye teslim edilmez. 

5.      Çocukların cep telefonlarının ve kişisel cihazların tüm kullanımları, kabul edilebilir kullanım politikasına uygun olarak gerçekleşecektir.  Cep telefonları veya kişisel cihazlar, bir öğretmenin onayını alarak onaylanmış ve yönlendirilmiş müfredat tabanlı etkinlik kapsamında olmadıkları sürece dersler veya resmi okul saatlerinde öğrenciler tarafından kullanılamaz. 

6.      Çocukların cep telefonlarını veya kişisel cihazlarını eğitim etkinliğinde kullanımı, okul idaresi tarafından onaylandığında gerçekleşecektir. 

7.      Bir öğrenci ebeveynlerini arama gereği duyduğunda, okul telefonunu kullanmasına izin verilecektir. 

8.      Ebeveynlerin okul saatlerinde cep telefonuyla çocuklarıyla iletişim kurmamaları, okul idaresine başvurmaları önerilir. İstisnai durumlarda öğretmenin onayladığı şekilde istisnalara izin verilebilir. 

9.      Öğrenciler, telefon numaralarını yalnızca güvenilir arkadaşlarına ve aile üyelerine vermelidirler. 

10.  Öğrencilere, cep telefonlarının ve kişisel cihazların güvenli ve uygun bir şekilde kullanımı öğretilecek ve sınırların ve sonuçların farkına varılacaktır. 

11.  Öğrencinin kişisel cihazında veya cep telefonunda bulunan materyalin yasadışı olabileceği veya cezai bir suçla ilgili kanıt sağlayabileceğinden şüpheleniliyorsa, cihaz daha ayrıntılı araştırma için polise teslim edilir. 

ZİYARETÇİ KİŞİSEL CİHAZLAR VE CEP TELEFONLARININ KULLANIMI

1.      Ebeveynler ve ziyaretçiler, okulun kabul edilebilir kullanım politikasına uygun olarak cep telefonlarını ve kişisel cihazları kullanmalıdır.

2.      Fotoğraflar veya videolar çekmek için ziyaretçiler ve ebeveynler tarafından cep telefonlarının veya kişisel cihazların kullanılması, okul resim kullanımı politikasına uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

3.      Okul, ziyaretçilere kullanım beklentilerini bildirmek için uygun tabela ve bilgileri sağlayacak ve sunacaktır.

4.      Personelin uygun ve güvenli olduğunda sorunlara karşı çıkması beklenir ve her zaman ziyaretçilerin herhangi bir ihlalini idareye bildirecektir.

ÇEVRİMİÇİ FOTOĞRAF VE VİDEOLARIN KULLANIMI

1.      Çevrimiçi olarak paylaşılan tüm resim ve videoların okul resim kullanım politikasına uygun olarak kullanılması sağlanacaktır.

2.      Görüntü politikası doğrultusunda, öğrencilerin görüntüleri, videoları elektronik olarak yayınlanmadan önce her zaman velilerden yazılı izin alınacaktır .

 

E-POSTAYI YÖNETME

1.      Zincir e-postaların vb. iletilmesine izin verilmez. Spam veya önemsiz postalar engellenip , e-posta sağlayıcısına bildirilecektir .

2.      Veri koruma mevzuatına tabi olabilecek herhangi bir içerik(örn. Hassas veya kişisel bilgiler) içeren elektronik iletişim yalnızca güvenli ve şifreli eposta kullanılarak gönderilecektir.

3.      Okul e-posta sistemlerine erişim her zaman veri koruma mevzuatına ve gizlilik gibi diğer uygun okul politikalarına uygun olarak gerçekleşecektir.

4.       Topluluğun üyeleri, saldırgan bir iletişim alırlarsa, görevlendirilen bir personele derhal bildirecektir.

5.       Okul e-posta adresleri ve diğer resmi iletişim bilgileri kişisel sosyal medya hesapları oluşturmak için kullanılmayacaktır.

 

EĞİTİM  AMAÇLI RESMİ VİEDO KONFERANS VE WEB KAMERASI KULLANIMI

1.      Tüm video konferans ekipmanı, kullanılmadığında ve uygun olduğunda otomatik cevaplamaya ayarlanmadığında kapatılacaktır. .

2.      Video konferans iletişim bilgileri herkese açık olarak yayınlanmayacaktır .

3.      Video oluşturma ekipmanı güvenli bir şekilde saklanacak ve gerekirse kullanılmadığında kilitlenecektir .

4.      Okul video konferans ekipmanı izinsiz okul binalarından çıkarılmayacaktır

5.     Personel, harici video konferans fırsatlarının veya araçlarının uygun şekilde risk değerlendirmesini sağlayacak ve etkinliklere erişmek için kullanılan hesapların ve sistemlerin uygun şekilde güvenli ve emniyetli olmasını sağlayacaktır .

 

VİDEO KONFERANS KULLANIMINDA KULLANICILAR

1.      Öğrenciler, video konferans görüşmesi veya mesajı yapmadan veya cevaplamadan önce öğretmenden izin ister .

2.      Video konferans , öğrencilerin yaşı ve yeteneği için uygun şekilde denetlenecektir .

3.      Video konferans faaliyetlerine katılan çocuklar öncesinde velilerin onayı alınacaktır.

4.      Video konferans, sağlam bir risk değerlendirmesinin ardından resmi ve onaylı iletişim kanalları aracılığıyla gerçekleştirilecektir .

5.      Video konferans yönetim alanlarına veya uzaktan kumanda sayfalarına yalnızca yöneticilere erişim izni verilecektir.

6.      Eğitici video konferans hizmetleri için benzersiz oturum açma ve şifre ayrıntıları yalnızca personel üyelerine gönderilecek ve güvenli tutulacaktır .

 

 VİDEO KONFERANSIN İÇERİĞİ

1.     Bir video konferans dersi kaydedilirken, tüm siteler ve katılımcılar tarafından yazılı izin verilecektir. Konferansın başlangıcında kaydın nedeni verilmeli ve video konferansın kaydedilmesi tüm taraflara açık olmalıdır. Kaydedilen malzeme güvenli bir şekilde saklanacaktır .

2.     Üçüncü taraf materyalleri dahil edilecekse, okul üçüncü şahısların fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemek için kaydın kabul edilebilir olduğunu kontrol edecektir .

3.     Okul, bir video konferansa katılmadan önce diğer konferans katılımcılarıyla iletişim kuracaktır. Eğer okul dışı bir siteyse, okul sınıfa uygun malzeme sağlayıp sağlamadığını kontrol edecektir.

 

GENEL SOSYAL MEDYA KULLANIMI

1.      Topluluğunun tüm üyeleri, sosyal medyaya her zaman olumlu, güvenli ve sorumlu bir şekilde katılmaya teşvik edilecektir .

2.      Sosyal medyanın güvenli ve sorumlu kullanımı ile ilgili bilgiler okulun tüm üyelerine açık ve düzenli olarak iletilecektir .

3.      Okul saatleri boyunca sosyal ağ uygulamalarının kişisel kullanım için kullanımına izin verilir veya izin verilmez. Uygunsa, örneğin belirli zamanlarda izin verildiğinde veya açık izinle beklentileri eklenir. Bu, öğrencilerin yaşına, yeteneğine ve personelin erişimine bağlı olarak değişecektir. Sorumlu öğretmen tarafından karar verilir.

7)GÖZDEN GEÇİRME

Bu dokümanı gözden geçirme ve güncelleştirme sorumluluğu okul e-güvenlik ekibine aittir. Yapılan değişiklik ve güncellemeler İdare onayıyla yayınlanır. Gözden geçirme ve güncelleştirme yılda en az bir kez (gerekli görüldüğü takdirde daha fazla) yapılır.