OKULUMUZUN KISA TARİHÇESİ

18.01.2013 6049

Okulumuz, çeşitli kademe ve nitelikteki eğitim programları ile istihdam alanları göz önünde bulundurularak 1969 yılında Pratik Kız Sanat Okulu adı altında 19 öğrenci ile birlikte Eğitim- Öğretime başlamıştır. Aynı okulun bünyesinde Kız Sanat Ortaokulu açılmıştır. Okulumuz 1969 yılında açıldığında Milli Eğitim Bakanlığı'na ait kendi binası olmadığından, çevrede eğitim ve öğretime uygun yerlerde Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Okulumuzun bünyesine 1972 yılında Kız Enstitüsü ilave edilmiştir. Kız Enstitüsünün açılmasıyla birlikte Giyim - Ev Yönetimi - Beslenme - El Sanatları - Nakış - Çocuk Gelişimi Bölümleri faaliyete geçmiştir.

Okulumuz dönemin Belediye Başkanı Zeki Uğur'un önderliğinde yapılan arsa bağışıyla, 1974 yılında bitirilen bugünkü Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü binaya taşınmıştır ve aynı yıl Sincan Kız Meslek Lisesi adını almıştır. Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 12 Nisan 1993'te başlattığı Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Projesine 1995 yılında dahil edilmiştir. Okulumuzda 1997'de Anadolu Kız Meslek Lisesi Hazır Giyim Bölümü açılmıştır. Özkent Akbilek tarafından annesi merhume Layika AKBİLEK adına 14 derslikli ek bina yaptırılmıştır. Okulumuzun adı 29 Ekim 2005 tarihinde Layika Akbilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile okulumuz Layika Akbilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim – öğretime devam etmektedir.